fbpx

Mikael Jensen

By: Helsinge

Land: Danmark

Del denne artist:
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Lidt om Mikael Jensen

Født i 1953 på Frederiksberg og er en dansk maler, der primært arbejder med symbolisme.

Han debuterede i 2004 på Kunstnernes sommerudstilling.

Mikael Jensen har en baggrund indenfor kommunikation, hvor han har vundet mere end 40 internationale kreative priser for sit arbejde. Han er HA. og HD. fra CBS med speciale i organisation og arbejdspsykologi.

I over 30 år har Mikael arbejdet med C.G. Jungs (1875-1961) analytisk psykologi, hvor en af Jungs store konklusioner var: ¨He who looks outside, dreams, he who looks inside, awakes¨. En konklusion, som Mikael Jensen i den grad har taget til sig.

Mikael Jensen vandt sølvmedaljer på den internationale Biennale i La Paz, der blev afholdt af The National museum of Art i Bolivia i 2001. I 2004 fik Mikael Jensen støtte af Nordisk Råd til en udstilling i Nordens Hus på Færøerne.  Mikael Jensens billeder har været vist i over 10 lande, senest i Beijing på Museum for Contemporary Art i maj/juni 2019.

Mikael Jensen arbejder ud fra et surrealistisk udgangspunkt fyldt med arketypiske symboler, myter og referencer til primært eventyr. Ifølge C.G. Jung er arketypiske symboler et internationalt sprog, der forstås over hele verden på tværs af kulturer, sprog og religioner. Hvis man ser på Mikael Jensens arbejde, synes den internationale appeal også at pege på rigtigheden af det.

Til hvert eneste værk skriver Mikael Jensen en fortolkning, der åbner værket, så ejeren har et udgangspunkt, men mulighederne for viderefortolkning er multiple. Billedet bliver ved med at arbejde for den, der kigger på det.

Mikael Jensen er meget optaget af eksistentielle temaer og indre udvikling. Specielt er det forholdet mellem mænd og kvinder og hvordan følelser og intuition skaber det enkelte menneske, der behandles i billederne.

Mikael Jensen arbejder med sine tuschpenne og pensler, så små ting bliver vigtige, og store bliver helheder. Det giver en surrealistisk oplevelse af den virkelighed, billedet beskriver, og de fikspunkter han ser billedet fra, er multiple. Kontrasten mellem sort og hvid dramatiserer billederne og bliver til en stemme, der taler til det indre.

Mikael Jensen lever og arbejder både i Spanien og i Danmark.

Mikael Jensens galleri

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Læg en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Læg en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Artister

Vi samler nogle af de bedste kunstnere

Kunst

Vi samler nogle af de bedste kunstnere